Ананда антистрес терапия за нея и него

Когато за първи път чух за ананда  масаж, си представях, че това е вид еротичен масаж, свързан задължително със секс. Но той е преди всичко енергийна техника, която задвижва процеси на физическо и ментално ниво. Това не е просто еротичен масаж и не е непременно свързан със секс, макар че сексуалната енергия по време на практиката наистина придобива взривоопасна мощ.

Тъй като е много интимен ритуал, ананда  масажът обикновено се практикува от партньорите за постигане на по-върховна сексуална наслада във взаимоотношенията им. И колкото и да си говорим, че сексът не е задължителен, истината е, че той често се случва съвсем естествено по време на процеса. Но след подобна процедура, дори сексът не е този, който познаваш и с който си свикнала. Той е много по-разгорещен, по-сензитивен и разтърсващ. А това е така, защото съзнанието ти и сетивата ти са отворени за другия човек.

За да те убедя, че този разговор е за много повече от секс, ето няколко факти:

Ананда  е духовно учение, идващо от Изтока, чиято цел е достигане до Божествения свят. То е интересно съчетание на древен аюрведичен лечебен масаж, допълнен с концепцията на ананда  за работа с енергията в човешкото тяло. Ананда  масажът цели да „събуди” седемте чакри, разположени по протежение на гръбначния стълб. По този начин се освобождава митологичната енергия Кундалини, която задейства изцеление на организма във физически, емоционален и духовен аспект.

АНАНДА РАБОТИ С ДОКОСВАНИЯ, А ДОКОСВАНИЯТА СА ЕДНИ ОТ НАЙ-ДЪЛБОКИТЕ НАЧИНИ ЗА СВЪРЗВАНЕ МЕЖДУ ДВЕ ДУШИ.

По време на ананда  масажа се установява изключително силна интимна връзка между двамата партньори. Моята лична препоръка, ако с партньора ти сте отворени за тази идея, е да посетите семинар за ананда  масаж или поне да изгледате няколко видеа в YouTube. Начинът, по който един сертифициран инструктор може да ви поднесе информацията, да ви обясни процеса и да ви напътства, не може да се сравни с нищо, което ще прочетете.

В случай обаче, че решиш да направиш първи стъпки в ананда  масажа от уюта на дома си и да се насладиш на нов тип изживявания с партньора си, може да следваш правилата от следващия кратък наръчник.

КАТО ВСТЪПЛЕНИЕ

Ако с партньора ти сте спорили за нещо, първо изгладете отношенията си и изчистете проблемите помежду си. Важно е да пристъпите към ананда масажа, когато се чувствате комфортно един с друг.

ОТДЕЛЕТЕ СИ ВРЕМЕ ОТ ПОНЕ ЕДИН ЧАС, ЧАС И ПОЛОВИНА, В КОЕТО НИКОЙ ДА НЕ ВИ ПРИТЕСНЯВА.

Сексът (в това число и орален) не е част от ананда масажа, но сексуалното вълнение и възбудата са естествени проявления на тялото и не трябва да се потискат. Това е изключително интимен процес, в който участва цялото тяло като ерогенните зони могат да бъдат докосвани, но не е задължително.
В ананда масажа има даващ (партньорът, който прави масажа) и получаващ (партньорът, който получава масажа). Даващият масажа не бива да очаква нещо в замяна, а получаващият трябва да се отпусне изцяло, без да се чувства длъжен да връща жеста.

ПРЕДИ АНАНДА МАСАЖ СЪЗДАЙТЕ СИ ХРАМ

Затоплете добре стаята, в която ще правите масажа. Осигурете си приглушено осветление, запалете ароматни пръчици или ароматна свещ. Имате нужда от тишина или подходяща лека музика, затова изключете телефоните си. Добре е децата да са приспани, а съседите ви да не правят ремонт в този момент.
Пригответе твърда повърхност, върху която ще извършвате масажа, например матрак. Може да постелите и меко одеяло или постелка за йога на пода, но не използвайте леглото. То носи със себе си асоциация за сън и секс, а това може да наруши процеса. Пригответе масажно олио от натурални масла или с любим аромат като предварително го затоплите.

ОПРЕДЕЛЕТЕ РОЛИТЕ И ГРАНИЦИТЕ СИ ПРЕДВАРИТЕЛНО ОПРЕДЕЛЕТЕ РОЛИТЕ СИ – КОЙ ЩЕ БЪДЕ ПОЛУЧАВАЩ И КОЙ ЩЕ БЪДЕ ДАВАЩ.

Преговорете предварително с партньора си дали по време на масажа ще бъдете изцяло или частично голи. Имайте предвид, че голотата не е задължително условие. Сключете споразумение и определете границите си – кои зони от телата ви могат да бъдат докосвани и изследвани, кои ограничения не бива да се преминават, какво искате и какво със сигурност не искате да се случва по време на ананда масажа.

ПО ВРЕМЕ НА АНАНДА МАСАЖА

Винаги започвайте с поздрав към другия и взиране в очите. Важно е да се „видите”. Получаващият ляга по гръб, а даващият сяда до него. В ананда масажа участват всички сетива, но все пак се препоръчва получаващият да не гледа. Отворените очи активират мисленето, а това може да отслаби процеса.
Ако си даващата страна, преди да започнеш с масажа, постави ръката си върху сърцето на получаващия. Задръж я там, за да се свържете със сърцата си. Ананда масажът винаги започва с активиране на сърцето. В основата на ананда масажа е заложено бавното темпо и продължителността.
Няма правило как да проведеш масажа, но в началото можеш да започнеш с много леки докосвания по стъпалата или дланите на получаващия. За целта може да използваш върха на пръстите си, перце или мека материя. Разтриването на стъпалата има силно въздействие.

ПО ЧОВЕШКОТО СТЪПАЛО СА СЪСРЕДОТОЧЕНИ НАЙ-МНОГО ЕРОГЕННИ ЗОНИ.

С течение на времето натискът на докосванията може да се променя и да изследваш други части на тялото на получаващия. В ананда масажа няма табута и сексуалната енергия е естествено проявление. Всяка част от тялото може да бъде докосвана, стига това да е определено в предварително зададените граници.
Няма правило, според което ананда масажът се извършва само с ръце. Може да се извършва тяло в тяло, гърди в гърди и т.н. Важно е обаче да следваш границите, които с партньора ти сте поставили предварително.
Като даващ, не налагай своите желания или очаквания върху тези на получаващия. Не насилвай нищо и не прави нищо, което партньорът ти не желае. Нека вниманието ти е насочено към масажа през цялото време. Можеш да завършиш с хаотични движения, разпръснати по цялото тяло на получаващия, извършени с меката част на пръстите за още по-интензивно изживяване.
Когато си получаващ, си позволи да се отдадеш на процеса и да се насладиш на всичко, което се случва с тялото ти. Предай се на даващия. Условието „без секс” помага на получаващия да се отпусне и да се предаде на усещанията.

СЛЕД АНАНДА МАСАЖА

Времето, което да продължи масажът, не е определено. Като даващ, ще усетиш кога е дошъл моментът да спреш. Постави ръка отново на сърцето на партньора си и я задръж там. Дай му време да се „събере”. Завий партньора си с лека завивка. Увери се, че той се чувства добре.
Ако си получаващ, си остави достатъчно време да преработиш това, което се е случило. След като мине достатъчно време, си вземи душ за освежаване. Най-добре е да не се налага да излизаш или да ходиш на работа след ананда масаж. Остани насаме със себе си или с партньора си.
Когато и двете страни сте готови за това, споделете преживяванията си и кой как се е чувствал по време на процеса. Ананда масажът оставя следи във времето. Вероятно получаващият ще се чувства щастлив и енергичен в продължение на няколко дни. Възможно е обаче да се почувства и малко небалансиран и по-емоционален.

БЪДЕТЕ ГОТОВИ ДА ПРИЕМЕТЕ ВСИЧКО, КОЕТО СЕ СЛУЧВА С БЛАГОДАРНОСТ, ЗАЩОТО ТОВА Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ПОЛЕЗНО И ПЪЛНОЦЕННО ЛИЧНО ИЗЖИВЯВАНЕ.

Ананда масажът може да донесе безценни дарове на връзката с партньора ти, ако решиш да се довериш и отдадеш на процеса. Практикуването на тази източна техника ще научи и двама ви как да приемате и да се наслаждавате на своята сексуалност и как да станете по-добри любовници. Ще освободи творческата ви енергия и ще засили удоволствието ви от живота.
Ананда масажът ще ви сближи до такава степен, че ще се чувствате психически, физически и емоционално свързани, както никога досега.

Очакваме те на курс семинар АНАНДА ТЕРАПИЯ С …………………………………………….

Очакваме те на ананда театър / ДОКОСНИ МЕ ПРЕГЪРНИ МЕ /цена 50 лв

ЦЕНИ НА КУРСА 180 ЛВ / индивидуална и самостоятелна консултация теория и практика 360 лв
Две части теория и практика / 4 часа

ЦЕНИ НА КУРСА ЗА него и нея 250 ЛВ / индивидуална и самостоятелна консултация теория и практика 360 лв

Гр. София , ул Летовищна 3 А , резервирай място на 0884652428 , 0886311785

 

„Няма грешни решения.
Няма правилни избори,
има само уроци,
които е трябвало да научиш,
за да направиш следващата
стъпка към себе си.“